OSMANİYE / MERKEZ - Salih Bahçeli İlkokulu

Okulumuzun Tarihcesi

SALİH BAHÇELİ  İLKÖĞRETİM OKULUNUN TARİHÇESİ

Okulumuzun Eğitim-Öğretim yaptığı bina 1989 yılında Anadolu Lisesi olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamış,1994 Yılına kadar Osmaniye Anadolu Lisesi olarak hizmet vermeye devam etmiştir.

1994 Yılında Anadolu Lisesinin yeni hizmet binasına taşınması üzerine okulumuzun bulunduğu bu binada Çukurova Lisesi adı ile yeni bir lise Eğitim-Öğretim faaliyetlerine başlamış ve 2001 yılına kadar bu binada hizmet vermeye devam etmiştir.

2001 yılında Çukurova Lisesinin yeni hizmet binasına taşınması üzerine boş kalan bu bina Atatürk İlköğretim Okuluna 1 yıl süre ile ek bina olarak hizmet vermiştir.

2002 Yılında ise Salih Bahçeli İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlamış; halen devam etmektedir.

Okulumuzun ismi okul binasının arsasının bağışlayan ve yapımına katkıda bulunan Salih BAHÇELİ' den almaktadır.

Yayın: 30.12.2013 - Güncelleme: 02.01.2020 21:29 - Görüntülenme: 1721